Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht op LinkedIn: Aanstaande zaterdag, 29 juni, is het weer zover, de Nederlandse… (2024)

Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht

5.869 volgers

  • Deze bijdrage melden

Aanstaande zaterdag, 29 juni, is het weer zover, de Nederlandse Veteranendag in den Haag zal weer 100.000 belangstellenden trekken, nog afgezien van de live tv uitzending. Goed om als maatschappij jaarlijks onze erkenning en waardering te laten blijken voor de Nederlandse veteranen, die vaak onder extreme omstandigheden, wereldwijd de vrede en veiligheid dienden en dienen.Natuurlijk zit daar een gigantische organisatie achter, om alles in goede banen te leiden. Het evenemententerrein op het Malieveld is daarvan het beste voorbeeld. Ieder jaar weer zijn er veel vrijwilligers, reservisten, burgers en militaire eenheden in de weer om alles op te bouwen. Een mega klus! Ook de mogelijke gevolgen van het voorspelde warme weer krijgen hierbij maximaal aandacht.U komt toch ook...!https://lnkd.in/gssTmEghttps://lnkd.in/gYBevBg

  • Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht op LinkedIn: Aanstaande zaterdag, 29 juni, is het weer zover, de Nederlandse… (2)
  • Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht op LinkedIn: Aanstaande zaterdag, 29 juni, is het weer zover, de Nederlandse… (3)
  • Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht op LinkedIn: Aanstaande zaterdag, 29 juni, is het weer zover, de Nederlandse… (4)
  • Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht op LinkedIn: Aanstaande zaterdag, 29 juni, is het weer zover, de Nederlandse… (5)
  • Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht op LinkedIn: Aanstaande zaterdag, 29 juni, is het weer zover, de Nederlandse… (6)

    +2

134

7 commentaren

Interessant Commentaar

Dick Rommen

Wb-u.

4 j

  • Dit commentaar rapporteren

Mooie tijd in 1979 gehad,in Libanon ,nooit in het verleden gedacht en geleefd ,voor mij telt alleen de toekomst

Interessant Reactie

1 reactie

Wendy van Zijp

Senior Klant Contact Center Min. v. Defensie

4 j

  • Dit commentaar rapporteren

Toppers! Zet hem op Jacqueline en Carla 🏆

Interessant Reactie

1 reactie 2 reacties

Stephan V.

4 j

  • Dit commentaar rapporteren

IGK persoonlijke belangstelling voor elke medewerker die druk zijn met voorbereiding. Zal me niet verbazen als hij zelf nog even met de wiellaadschop machinisten een grondplaatje gelegd heeft, blijft toch een genist . IGK make it happen....👍😃.

Interessant Reactie

3 reacties 4 reacties

Aarnout Mijling

Senior Communicatie Consultant

4 j

  • Dit commentaar rapporteren

Tot zaterdag generaal! #standRegimentVeteranenvanHeutsz

Interessant Reactie

1 reactie

In Memoriam - Roland Bakker

02aug63 - 17jun20

4 j

  • Dit commentaar rapporteren

Natuurlijk!

Interessant Reactie

1 reactie

Meer commentaar weergeven

Meld u aan als u wilt bekijken of add a comment

Meer relevante bijdragen

  • Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht

    5.869 volgers

    • Deze bijdrage melden

    Een marinier is heen gegaan. Woensdag hebben we afscheid genomen van Wim Elgers, kapitein der mariniers buiten dienst. Wim meldde zich op 24 augustus 1959 - 17 jaar oud - op de Van Ghent kazerne voor de start van zijn opleiding tot marinier. In 1962 werd hij uitgezonden naar Nieuw-Guinea. Een heftige tijd met veel gevechtsacties. Hij is onderscheiden met het Bronzen Kruis omdat hij in die periode moedig gedrag heeft getoond tegenover de vijand en daarmee een voorbeeld was voor zijn kameraden. Het was een voorrecht om hem gekend te hebben als marinier en als mens. Ik zal zijn wijze adviezen missen. Hij verdiende het afscheid “met alle toeters en bellen” dat hij vandaag vanuit het Korps Mariniers heeft gekregen.

    • Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht op LinkedIn: Aanstaande zaterdag, 29 juni, is het weer zover, de Nederlandse… (16)
    • Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht op LinkedIn: Aanstaande zaterdag, 29 juni, is het weer zover, de Nederlandse… (17)
    • Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht op LinkedIn: Aanstaande zaterdag, 29 juni, is het weer zover, de Nederlandse… (18)
    • Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht op LinkedIn: Aanstaande zaterdag, 29 juni, is het weer zover, de Nederlandse… (19)
    • Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht op LinkedIn: Aanstaande zaterdag, 29 juni, is het weer zover, de Nederlandse… (20)

      +1

    466

    40 commentaren

    Interessant Commentaar

    Meld u aan als u wilt bekijken of add a comment

  • Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht

    5.869 volgers

    • Deze bijdrage melden

    Tijdens een ceremonie op de Koninklijke Militaire Academie in Breda heeft Generaal b.d. Peter van Uhm - uit handen van de US ambassadeur in Nederland - de Legion of Honor in goud ontvangen. Deze onderscheiding wordt toegekend door de Four Chaplains Memorial Foundation. Het is de eerste keer in de geschiedenis van deze stichting dat een gouden medaille wordt uitgereikt aan een Nederlander. De missie van de Four Chaplains Memorial Foundation is om de geschiedenis van de “Four Chaplains” te vertellen en door te geven én om de samenwerking en onbaatzuchtige dienstverlening bij individuen en organisaties te bevorderen. Voor meer informatie over deze stichting: https://lnkd.in/eJDHD6SV

    • Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht op LinkedIn: Aanstaande zaterdag, 29 juni, is het weer zover, de Nederlandse… (25)

    1.087

    53 commentaren

    Interessant Commentaar

    Meld u aan als u wilt bekijken of add a comment

  • Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht

    5.869 volgers

    • Deze bijdrage melden

    Opleidingsland ontwikkelt zich en dat geldt ook voor de opleidingen bij het Commando Zeestrijdkrachten (CZSK). Ik was op bezoek bij de staf Opleidingen Koninklijke Marine waar hard gewerkt wordt aan het programma Doorontwikkelen Opleiden en Trainen. Terwijl deze veranderingen in gang worden gezet, moet er ook geleverd worden en dat is het opleiden en opgeleid houden van personeel. Uitdagingen genoeg en een grote vraag naar creativiteit van de staf OKM. Dat is ook wel nodig om in een strak ingerichte procesorganisatie het gewenste product anno 2024 te leveren. Creativiteit kwam duidelijk naar voren bij het Simulatie Centrum dat is ondergebracht in het Maritime Emerging & Enabling Technologies Innovation Park (METIP) op de voormalige marinewerf Willemsoord. Indrukwekkend om te zien hoe binnen het METIP bedrijven, overheden, startups en kennisinstellingen samen werken aan innovatieve toepassingen in de maritieme en offshore industrie. Deze regiodeal is een mooi initiatief met veel potentieel voor de toekomst. Het bezoek gaf mij ook de kans om studenten van de VeVa te spreken die een bezoek brachten aan het METIP in een van hun beroeps praktijkweken bij het CZSK. Een van de vormen van instroom die ik nog steeds volg naar aanleiding van een eerder themarapport “Verder met VeVa” dat ik heb uitgebracht in 2021.

    • Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht op LinkedIn: Aanstaande zaterdag, 29 juni, is het weer zover, de Nederlandse… (30)
    • Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht op LinkedIn: Aanstaande zaterdag, 29 juni, is het weer zover, de Nederlandse… (31)
    • Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht op LinkedIn: Aanstaande zaterdag, 29 juni, is het weer zover, de Nederlandse… (32)
    • Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht op LinkedIn: Aanstaande zaterdag, 29 juni, is het weer zover, de Nederlandse… (33)
    • Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht op LinkedIn: Aanstaande zaterdag, 29 juni, is het weer zover, de Nederlandse… (34)

      +2

    94

    1 commentaar

    Interessant Commentaar

    Meld u aan als u wilt bekijken of add a comment

  • Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht

    5.869 volgers

    • Deze bijdrage melden

    De krijgsmacht heeft de ambitie om het bestand aan reservisten te vergroten. De Commandant der Strijdkrachten werkt aan een schaalbare Krijgsmacht en reservisten spelen daar een belangrijke rol bij als het gaat om het verhogen van de personele sterkte. Zeker in een tijd van crisis moet je snel kunnen opschalen. De reservist heeft echter ook nog een civiele baan en dan hebben we veelal te maken met duaal werkgeverschap.Vandaag was ik in Goes bij het bedrijf J. Knieriem B.V. om te spreken met het management over de samenwerking met defensie op het gebied van personeel. Met name de vraag waar een bedrijf behoefte aan heeft als er reservisten werken en deze beschikbaar zijn voor inzet in de krijgsmacht. Ik heb hier niet alleen met het management over gesproken maar ook met reservisten die actief zijn in de regio Zeeland. Het bezoek gaf mij ook de gelegenheid om eens te kijken in de keuken van dit bedrijf waar verkeersborden, kentekenplaten en bijbehorende machinerie worden geproduceerd. En waar je ook komt, je treft altijd wel een veteraan onder het personeel. Veel dank voor de gastvrijheid en het goede gesprek. Ook voor de spreuk die ik aan de wand zag hangen en wij als defensie ter harte moeten nemen: “bij gebrek aan personeel werken hier mensen, wees er zuinig op”.

    • Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht op LinkedIn: Aanstaande zaterdag, 29 juni, is het weer zover, de Nederlandse… (38)
    • Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht op LinkedIn: Aanstaande zaterdag, 29 juni, is het weer zover, de Nederlandse… (39)
    • Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht op LinkedIn: Aanstaande zaterdag, 29 juni, is het weer zover, de Nederlandse… (40)
    • Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht op LinkedIn: Aanstaande zaterdag, 29 juni, is het weer zover, de Nederlandse… (41)
    • Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht op LinkedIn: Aanstaande zaterdag, 29 juni, is het weer zover, de Nederlandse… (42)

      +1

    116

    10 commentaren

    Interessant Commentaar

    Meld u aan als u wilt bekijken of add a comment

  • Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht

    5.869 volgers

    • Deze bijdrage melden

    Ik heb er voor gekozen om dit jaar ook kleine en minder bekende eenheden en organisaties te bezoeken. Vanochtend ben ik op bezoek geweest bij het Bureau Justitiële Administratie & Archieven (BJAA) in Camp New Amsterdam (CNA), Huis ter Heide. In totaal bestaat het team uit 9 functionarissen waarvan er 3 werkzaam zijn op CNA. Het BJAA houdt zich bezig met gegevensbeheer van verdachten, het administratief verwerken van gegevens in operationele systemen, het archiveren, beheren en zorgdragen voor vernietiging van het proces verbaal dossier. Veel dank voor de rondleiding en de uitleg over jullie werkzaamheden.

    • Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht op LinkedIn: Aanstaande zaterdag, 29 juni, is het weer zover, de Nederlandse… (47)
    • Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht op LinkedIn: Aanstaande zaterdag, 29 juni, is het weer zover, de Nederlandse… (48)

    58

    Interessant Commentaar

    Meld u aan als u wilt bekijken of add a comment

  • Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht

    5.869 volgers

    • Deze bijdrage melden

    Afghanistan 13 juli 2008. Een konvooi van 13 brandstofwagens met ieder 40.000 liter brandstof aan boord is onderweg van Kandahar naar Tarin Kowt. Plots wordt het konvooi beschoten. Een van de chauffeurs wordt in het hoofd geraakt, verliest de controle over zijn vrachtwagen en komt dusdanig tot stilstand dat de doorgang van het konvooi wordt geblokkeerd. Korporaal Martijn handelt snel waardoor de chauffeur overleeft en het konvooi verder kan. Tijdens het vuurgevecht bleven zijn maten het konvooi beschermen en namen actief deel aan de gevechtshandelingen. Martijn wordt vanwege zijn dapper optreden onderscheiden met het Kruis van Verdienste. Daarna blijft het lange tijd stil en wordt onderkend dat de betrokken militairen recht hebben op een gevechtsinsigne. In samenwerking met mijn staf wordt de aanvraagprocedure opgestart en vandaag had ik de eer en het genoegen om vijf van de zes militairen - waaronder Martijn - te verrassen en hen het gevechtsinsigne op te spelden. Op datzelfde moment werd de zesde militair ook onderscheiden maar dat gebeurde in het buitenland waar betrokkene is uitgezonden.

    • Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht op LinkedIn: Aanstaande zaterdag, 29 juni, is het weer zover, de Nederlandse… (51)
    • Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht op LinkedIn: Aanstaande zaterdag, 29 juni, is het weer zover, de Nederlandse… (52)
    • Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht op LinkedIn: Aanstaande zaterdag, 29 juni, is het weer zover, de Nederlandse… (53)
    • Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht op LinkedIn: Aanstaande zaterdag, 29 juni, is het weer zover, de Nederlandse… (54)

    208

    7 commentaren

    Interessant Commentaar

    Meld u aan als u wilt bekijken of add a comment

  • Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht

    5.869 volgers

    • Deze bijdrage melden

    De wil om te dienen is duidelijk aanwezig bij de deelnemers aan het dienjaar die ik bezocht heb in ‘t Harde en Ermelo. Ook al bevindt het dienjaar zich nog in de initiële fase zie ik nu al dat de opzet en invulling wordt doorontwikkeld. Het Vuursteuncommando (Vustco) heeft de basisopleiding van de huidige lichting zelf verzorgd en neemt de deelnemers op in de operationele eenheid waar zij verder functioneel worden opgeleid en getraind. Dat heeft voor- en nadelen maar om er achter te komen welke dat zijn, moet je nu eenmaal beproeven. De Koninklijke Militaire School (KMS) in Ermelo heeft de Algemene Militaire Opleiding (AMO) aangepast en ook hier dus interessant om te zien hoe een werkbaar concept wordt ontwikkeld. Er ligt nog wel wat werk in het vooruitzicht maar aan de motivatie van zowel de deelnemers als de instructeurs zal het zeker niet liggen om van het dienjaar een succes te maken. Ik wens iedereen veel succes met het vervolgtraject en neem jullie observaties mee in mijn adviezen.

    • Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht op LinkedIn: Aanstaande zaterdag, 29 juni, is het weer zover, de Nederlandse… (59)
    • Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht op LinkedIn: Aanstaande zaterdag, 29 juni, is het weer zover, de Nederlandse… (60)
    • Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht op LinkedIn: Aanstaande zaterdag, 29 juni, is het weer zover, de Nederlandse… (61)
    • Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht op LinkedIn: Aanstaande zaterdag, 29 juni, is het weer zover, de Nederlandse… (62)
    • Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht op LinkedIn: Aanstaande zaterdag, 29 juni, is het weer zover, de Nederlandse… (63)

      +2

    162

    1 commentaar

    Interessant Commentaar

    Meld u aan als u wilt bekijken of add a comment

  • Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht

    5.869 volgers

    • Deze bijdrage melden

    44

    Interessant Commentaar

    Meld u aan als u wilt bekijken of add a comment

  • Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht

    5.869 volgers

    • Deze bijdrage melden

    Internationale samenwerking werpt vele vruchten af en een daarvan is het netwerk. Vice-admiraal de Beurme is geen onbekende voor de Nederlandse marine gezien de periodes dat hij in Den Helder heeft gewerkt. Sinds juli 2023 bekleedt hij de functie van Inspecteur-generaal binnen het Inspectoraat-generaal van Defensie in België. Een goed moment om hem en een aantal stafmedewerkers te ontvangen op de Zwaluwenberg om van gedachten te wisselen over het zijn van IG en waar we van elkaar kunnen leren en hoe we elkaar kunnen ondersteunen.

    • Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht op LinkedIn: Aanstaande zaterdag, 29 juni, is het weer zover, de Nederlandse… (72)
    • Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht op LinkedIn: Aanstaande zaterdag, 29 juni, is het weer zover, de Nederlandse… (73)

    39

    Interessant Commentaar

    Meld u aan als u wilt bekijken of add a comment

  • Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht

    5.869 volgers

    • Deze bijdrage melden

    De ontwikkelingen in het cyberdomein zijn belangrijk voor de krijgsmacht. Ik ben op bezoek geweest bij het bedrijf Fox-IT in Delft om te spreken met oud-militairen, veteranen en cyberreservisten die hier werkzaam zijn. Daarbij schoven ook werknemers aan die geïnteresseerd zijn om reservist te worden. Fox-IT werkt al samen met Defensie en dat gaf de gelegenheid om geïnformeerd te worden over de laatste ontwikkelingen in deze relatie en de positie van de Nederlandse Crypto industrie. Bijzonder blijft het altijd om oud-collega’s te spreken en te constateren dat hun “mindset” niet is veranderd. Dat verklaart ook deels hun sterke positie op de arbeidsmarkt.

    • Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht op LinkedIn: Aanstaande zaterdag, 29 juni, is het weer zover, de Nederlandse… (76)
    • Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht op LinkedIn: Aanstaande zaterdag, 29 juni, is het weer zover, de Nederlandse… (77)
    • Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht op LinkedIn: Aanstaande zaterdag, 29 juni, is het weer zover, de Nederlandse… (78)

    95

    1 commentaar

    Interessant Commentaar

    Meld u aan als u wilt bekijken of add a comment

Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht op LinkedIn: Aanstaande zaterdag, 29 juni, is het weer zover, de Nederlandse… (82)

Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht op LinkedIn: Aanstaande zaterdag, 29 juni, is het weer zover, de Nederlandse… (83)

5.869 volgers

Profiel weergeven

Volgen
Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht op LinkedIn: Aanstaande zaterdag, 29 juni, is het weer zover, de Nederlandse… (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Jonah Leffler

Last Updated:

Views: 5549

Rating: 4.4 / 5 (65 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Jonah Leffler

Birthday: 1997-10-27

Address: 8987 Kieth Ports, Luettgenland, CT 54657-9808

Phone: +2611128251586

Job: Mining Supervisor

Hobby: Worldbuilding, Electronics, Amateur radio, Skiing, Cycling, Jogging, Taxidermy

Introduction: My name is Jonah Leffler, I am a determined, faithful, outstanding, inexpensive, cheerful, determined, smiling person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.